Dalmatinska 12, 10000 Zagreb
Tel: +385 98 9573 225
Email: hroboszg@gmail.com
robot_home_left

Virtualni muzej robotike

Hrvatski robotički savez je u 2020. godini započeo projekt „Virtualni muzej robotike“ s ciljem prikupljanja arhivske robotičke građe, njezine valorizacije i prezentacije široj i zainteresiranoj javnosti u Republici Hrvatskoj. Pokretanje virtualnog muzeja omogućeno je potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.

Svi entuzijasti i ljubitelji robotike mogu na jednostavan način obogatiti online zbirku, ispunjavanjem obrasca za identifikaciju predmeta i dodavanjem fotografija predmeta.

Virtualni muzej robotike ujedno je mjesto gdje se mogu saznati brojne zanimljive informacije iz povijesti robotike u Hrvatskoj i svijetu.

Daljnji planovi virtualnog muzeja uključuju restauraciju robota TIOSS iz 1960-tih kojeg je napravio prof. Branimir Makanec, senzibilizaciju javnosti o ovom društvenom aspektu robotike kao i primjenu robotike u različitim umjetničkim praksama.

Pozivamo te da se uključiš u stvaranje našeg virtualnog muzeja!

PROJEKT

Pokretanje virtualnog muzeja omogućeno je potporom Ministarstva znanosti i obrazovanja i Hrvatske zajednice tehničke kulture kroz financiranje programa javnih potreba Republike Hrvatske u tehničkoj kulturi.